З початку пандемії внаслідок Covid-19 на Львівщині померли понад 4 тисячі людей

1302 0
За останню добу коронавірус в області підтвердили у 468 осіб.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Станом 10 жовтня у Львові та на Львівщині зафіксували 158 090 випадків інфікування коронавірусом. За вчорашню добу лабораторні центри провели 1 646 ПЛР-тестів, з них позитивні – 468, з яких 142 – це львів’яни.

За добу госпіталізували 172 людини із коронавірусом. В реанімації перебувають 143 людини, з них на апаратах ШВЛ – 34. Загалом у стаціонарах 2268 (54,39%) хворих, з них 154 вакцинованих (в т. ч. двома дозами - 90).

Загалом з початку пандемії внаслідок ускладнень від коронавірусної хвороби померли 4041 людина, повідомили у ЛМР.

Нагадаємо, що у Львові посилюють карантин з 14 жовтня. Зокрема, обмежують проведення розважальних заходів, а в торгово-розважальних центрах обов’язковими є масковий режим і температурний скринінг. Щодо кафе і ресторанів, то там усі працівники повинні бути повністю вакциновані або ж мати негативний результат ПЛР-тесту.

«Незабаром ми будемо мати ситуацію, коли в кафе, ресторан чи торговий центр зможуть заходити люди, які мають або вакцинацію, або негативний ПЛР-тест. Це буде перевірятися. Це не є рішення, яке ми сьогодні приймали, але я хочу це анонсувати», –заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, це вже стало нормою для багатьох країн ЄС, при тому, що там значно вищий рівень вакцинованих громадян.

За останні тижні на Львівщині щодня госпіталізують 220-240 хворих із коронавірусною інфекцією. Завантаженість ліжок у стаціонарах становить 54%. Входження Львівщини до «червоної» зони прогнозують вже через тиждень. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!