З початку року на Львівщині на 6% зросли ціни на продукти

928 0
Найбільше подорожчали яйця, м’ясо та кондитерські вироби.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

У Львівській області у вересні 2021 року порівняно з серпнем 2021 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 0,8%, а з початку року – на 6,1%. Про це йдеться у статистиці Головного управління статистики у Львівській області. 

Читайте також: В Україні зросли ціни на продукти й тарифи. Що подорожчало найбільше

Перш за все, найбільше в ціні зросли яйця – на 13,3% з серпня цього року. Ціни на м'ясо птиці та яловичини, оселедці, рис, кондитерські вироби з борошна, майонез, спреди також підвищилися на 4,1–2,3%. 

Зростання стосується й макаронних виробів, риби, сметани, овочів, меду та кондитерських виробів цукру, які зросли у ціні на 1,9 – 1%.

Водночас, деякі продукти впали у вартості. Так, наприклад, морожена риба подешевшала на 3,4%, а кава та фрукти – на 1,3%. 

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1,4%, йдеться у статистиці. 

Крім продуктів харчування змінилася й вартість житлово-комунальної сфери. Відтак, на 3,0% збільшилася вартість послуг утримання будинків та прибудинкових територій, однак вартість інших комунальних послуг не змінилася.

На 2,1% на Львівщині зменшилася вартість проїзду у міжміському потязі. Автомобілі подешевшали на 1,1%, а паливо та мастила – на 0,3%.

У статистиці також зазначають, що послуги середньої освіти подорожчали на 13,0%, а вищої – на 12,4%. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!