Масові повідомлення про замінування у Львові – від жартівників і психічно хворих

3131 0
З початку цього року у Львові зареєстровано 11 фактів фальшивих повідомлень про замінування. Психологи кажуть, що зазвичай до таких дій схильні люди, які хочуть помститися, пожартувати, або страждають від психічних захворювань. Чому так часто "мінують" Львів, дізнавалось Tvoemisto.tv.
Фото: radio24.ua

Фото: radio24.ua

Вчора, 17 липня, у Львові повідомили про замінування магазину «Вопак», що розташований у Львові по вул. Величковського, 40. У вівторок, 15 липня, невідомий повідомив про замінування автовокзалу, що на вул. Стрийській.

За цей рік у 8 випадках особу, яка повідомляла про замінування, правоохоронці так і не встановили. У трьох випадках справи передали до суду, повідомили tvoemisto.tv у міському управлінні міліції.

Щодо минулого року - до суду міліціонери передали 8 таких справ, у 5 випадках особу того, хто повідомив неправдиву інформацію, не встановили. Одну людину відправили на примусове лікування.

За законом неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян карається штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арештом терміном до шести місяців, або обмеженням волі до п'яти років. Повторно такий вчинок карається позбавленням волі на термін від двох до семи років. 

Як розповів tvoemisto.tv голова Асоціації практикуючих психологів Ігор Корнієнко, зазвичай до таких дій схильні люди, які хочуть помститися, пожартувати, або страждають від психічних захворювань. Психолог поділив їх на кілька категорій.

1.      Месники. Люди, які ображені на ту, чи інші установу і таким чином хочуть зірвати її діяльність.

2.      Люди, які хочуть пожартувати і подивитися, що буде далі. Дуже часто вони перебувають у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

3.      Диверсанти, умовні терористи. Їх мета – посіяти паніку у суспільстві, збільшити напруження. На цих людей сильно впливає негативна інформація про нестабільну ситуацію в країні.

4.      Психічно хворі. Такі особи, зазвичай, страждають манією переслідування і повідомляють про замінування, щоб таким чином перешкодити своїм умовним «переслідувачам».

5.     Особи, що перебувають на межі нервового зриву, або серйозного психічного захворювання. На людей такої категорії також впливає негативна інформація. Вони відчувають полегшення, коли проявляють свою силу, наприклад, через фальшиві повідомлення про замінування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!