З початку року у Львові поменшало нетверезих водіїв

1401 0
Кількість складених протоколів за перший квартал 2018 року скоротилася на 28% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

У 2018 року поліцейські стали на 28% рідше складати протоколи за керування автомобілями у нетверезому стані. Так, у першому кварталі 2018 року було складено 553 таких протоколи, а за аналогічний період у 2017 році — 766. Про це під час дискусії «130-а п’яна справа. Як впровадити реальну відповідальність за кермування в стані алкогольного сп’яніння», організованої медіа-хабом «Твоє місто» в межах кампанії «Безпечні дороги», повідомив старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у Львівській області Микола Ільчук.

За його словами, за увесь 2017 рік співробітники патрульної поліції склали у Львові понад 3300 таких протоколів. Водночас, як розповів суддя Апеляційного суду Львівської області Ігор Стельмах, суди Львівщини розглянули за минулий рік 6374 справ про притягнення до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані.

«З тих чи інших підстав 684 справ повернули поліції для дооформлення. Це дуже великий показник, — наголосив суддя. — Основна причина — не зазначені усі дані, які повинні бути у протоколі».

У 2016 році таких справ розглядали суттєво менше — 5247. Таким чином, кількість справ про притягнення до відповідальності нетверезих водіїв зросла в області за минулий рік приблизно на 21%.

Нагадаємо, що в місті триває кампанія «Безпечні дороги», спрямована на покращення ситуації з безпекою руху #безпечні дороги – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, спрямований на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові.

Партнери кампанії –  група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat), мережа магазинівВухо.комLvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!