Від початку повномасштабної війни в Україні народилися 42 тисячі дітей. Яка допомога доступна

2524 0
Усі родини, в яких народилися дітки, мають право отримати грошову допомогу від держави.
ФОТО: MIRROR.CO.UK

ФОТО: MIRROR.CO.UK

Від початку повномасштабної війни росії проти України у нашій державі народилося 42 700 малюків. Дехто з них народився у сховищах пологових, під звуки сирен й нерідко – обстрілів. Усі родини мають право на отримання грошової допомоги від держави. Про це повідомила дружина президента Олена Зеленська.

«Розумію, наскільки вразливі батьки в цей час, тож хочу нагадати: у Гіді з державних послуг у розділах «Материнство та дитинство» і «Соціальний захист» зібрані відповіді на усі питання батьків новонароджених», – каже вона.

Читайте також: Як отримати безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану

Куди звертатися, що оформлювати, скільки часу це займе, як отримати допомогу від держави:

 

Читайте також: Маленькі «Джавеліни». Як у Львові у час війни народжують героїв

Усі ці послуги є безкоштовними. Як зазначила Олена Зеленська, попри війну, Україна піклуватиметься про батьків, щоб вони могли піклуватися про своїх малюків.

Нагадаємо, що на Львівщині в одному із польових шпиталів народилася дитина. Кесарів розтин провели ізраїльські медики польового шпиталю спільно з українськими лікарями місцевої лікарні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!