Обмін полоненими. Україна повернула командирів «Редіса», «Волину» та «Калину»

2273 0
В обмін на 215 захисників Україна віддала медведчука.
Заступник командира полку Азов Святослав «Калина» Паламар, 21 вересня 2022 року. Фото: МВС України

Заступник командира полку Азов Святослав «Калина» Паламар, 21 вересня 2022 року. Фото: МВС України

З російського полону повернули командирів оборонців «Азовсталі» – командира полку «Азов» Дениса Прокопенко «Редіс», заступника командира полку Святослава Паламара «Калину» та командира 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергія Волинського «Волину». Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

На опублікованому фото із ними стоїть також голова головного управління розвідки Кирило Буданов та міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

В ефірі телемарафону президенту глава його Офісу Андрій Єрмак доповів, що Денис Прокопенко «Редіс», Сергій Волинський «Волина», Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з «Азовсталі» – вже у безпеці.

Читайте також: Україна обміняла полонених. Серед звільнених – захисники Маріуполя

За його словами, це стало результатом особистих домовленостей президента Зеленського з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом. Як повідомив президент Зеленський, наразі українські захисники перебувають в Туреччині.

Глава МВС України Денис Монастирський повідомив, що «це був найтяжчий обмін, який я взагалі спостерігав в своєму житті, дійсно було дуже багато деталей, за декілька хвилин всього не скажеш, але очевидно, що це велика перемога України, велика перемога всіх нас. Всіх, хто дійсно докладає зусиль до нашої перемоги України.

Читайте також: Україна обміняла медведчука на 215 полонених захисників

Зазначимо, що напередодні стало відомо, що Україні 21 вересня вдалося звільнити з російського полону 215 людей, серед яких 108 бійців «Азову». Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що обмін здійснили на підозрюваного у державній зраді кума путіна віктора медведчука.

Як повідомляє «Суспільне», обмін відбувся у Чернігівській області. Серед звільнених на фото, які поширюють у соцмережах, також є керівник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, парамедикиня Катерина Поліщук з позивним «Пташка», старший сержант 36-ої  бригади Михайло Діанов та вагітна медикиня Мар’яна Мамонова. Президент повідомляє і про звільнення Дмитра Козацького – знаменитого Ореста, фотографа з «Азовсталі», Валентини Зубко, Яни Шумовецької, Зоряни Репецької, Анастасії Черненької.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!