З серпня на митницях запрацює єдина електронна база даних

3429 0
Електронна система обміну даними «Єдине вікно», яка сприятиме спрощенню митних процедур та усуне можливості для корупції на митниці, почне працювати в Україні з 1 серпня, повідомляють на сайті Міністерства фінансів України.
Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

Згідно з повідомленням, система передбачає здійснення всіх видів контролю (митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів контролю) за допомогою електронного обміну даними. Отже, замість печаток і штампів державних органів, на паперових документах проставлятимуть електронні позначки в загальній базі даних.

Читайте також: На львівській митниці створять мобільні підрозділи: деталі

«Система «Єдине вікно» вважається передовим сучасним інструментом спрощення та зменшення кількості митних процедур. Система передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дає змогу різним службам контролю та митним пунктам в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Новації Львівської митниці: інтерактивна карта митних постів та безкоштовний Wi-Fi

Міністерство зазначає, що створення «Єдиного вікна» дасть можливість значно спростити митні процедури і зменшить час на їхнє проведення, мінімізує людський фактор при ухваленні рішень митниками та органами контролю, що дозволить значно знизити корупційні ризики і можливості для перевищення службових повноважень.

 

За матерiалами: УНИАН

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!