В Україні запрацює нова лінія для виготовлення біометричних паспортів

3111 0
Державна міграційна служба запевняє, що це призведе до зменшення черг.

З початку 2018 року в Україні запрацює нова лінія з виготовлення біометричних паспортів і це має призвести до зменшення черг, заявив керівник Державної  міграційної служби України Максим Соколюк.

"Черг, як було влітку, вже майже немає. Є черга на виготовлення. Виробник замовив нову лінію, з 1 січня вона запрацює і черга громадян, які чекають виготовлення, зменшиться, а орієнтовно у березні проблема буде усунута", -- цитує слова  Соколюка «Укрінформ».

Читайте також: На терміновий біометричний паспорт у Львові доведеться чекати місяць

Очільник ДМС повідомив, що біометричні закордонні паспорти отримали вже майже 5,5 млн громадян. За його даними, влітку щодня документи оформляли по 23-24 тисячі громадян, сьогодні це вже близько 18 тисяч за день. "Ми розраховуємо, що після Нового року темпи оформлення закордонних паспортів знизяться", - прогнозує голова міграційної служби.

ДМС замовила додатково близько 540 робочих станцій для оформлення. Наразі по всій країні працює близько 40 ЦНАПів (центрів надання послуг), які створює не міграційна служба, а місцева влада за власний бюджет. Наступного року їх кількість планується довести до 100 і більше.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!