«З сильним повідомленням про допомогу». Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії їдуть в Україну

2603 0
На зустрічі обговорять допомогу українській армії та населенню.
Фото: Twitter

Фото: Twitter

Сьогодні, 13 квітня Україну відвідають президенти Польщі – Анджей Дуда, Литви – Гітанас Науседа, Латвії – Егілс Левітс та Естонії – Алар Каріс. Про це у Twitter повідомив литовський глава.

«Їдемо до Києва з сильним повідомленням про політичну та військову допомогу. Литва й надалі підтримуватиме боротьбу України за свій суверенітет і свободу. Разом до перемоги», – йдеться у дописі.

Читайте також: Джонсон представив Зеленському новий пакет фінансової та військової допомоги

У Києві глави чотирьох держав зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським. Як пише ERR, під час зустрічі планують обговорити надання допомоги українській армії та цивільному населенню, а також проведення розслідування воєнних злочинів з метою відправити під суд відповідальних за них осіб.

Додамо, що візит президентів Польщі, Литви, Латвії та Естонії до Києва стане першим візитом глав держав до української столиці з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Дуда та Науседа востаннє зустрічалися із Зеленським у Києві напередодні війни.

Нагдаємо, вчора, 12 квітня у Польщі перебував з візитом перзидент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, де він зустрівся, зокрема, з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Основна тема візиту – війна росії проти України. Німецький глава також був готовий приїхати в Україну, проте президент Володимир Зеленський відмовив йому. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!