З України до Ірану запустять потяг з сільськогосподарською продукцією

1354 0
Україна та Іран домовилися запустити тестовий потяг для транспортування сільськогосподарської продукції.
фото: images.unian.net

фото: images.unian.net

Транспортувати планують, в першу чергу, зернові з України до Ірану. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Маршрут проходитиме територією Грузії та Азербайджану. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян після зустрічі із делегацією Ісламської Республіки Іран.

Зустріч відбулась 19 квітня 2017 року в Києві. Міністр інфраструктури України наголосив, що тестовий потяг сполученням Україна-Іран може піти вже влітку 2017 року: "Це надзвичайно перспективний напрямок співпраці для обох країн. Україна має розробляти нові міжнародні транспортні коридори з тим, аби стати надійним транзитним мостом між країнами Європи, Азії та Сходу".

Читайте також: За яких умов українці можуть перебувати в ЄС понад 90 днів. Роз'яснення МЗС

Володимир Омелян також запропонував іранській стороні розглянути можливість транспортування іранської нафти до України, а також перспективи будівництва нафтопереробного заводу на території нашої держави.

Україна та Іран обговорили співробітництво в галузі морського та автомобільного транспорту і зупинились на питаннях співпраці в авіаційній сфері.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!