З України до Польщі намагалися вивезти 1,5 тонни бурштину. Фото

1670 0
Поляк та українець намагалися незаконно вивезти з України до Польщі бурштин вартістю 5,6 млн євро.
фото: bialapodlaska.scelna.gov.pl

фото: bialapodlaska.scelna.gov.pl

Польські прикордонники запобігли спробі незаконного перевезення через українсько-польський кордон майже 1,5 тон бурштину загальною вартістю близько 24 млн злотих (майже 5,6 млн євро). Янтар був схований у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України до Польщі, інформує Польське радіо.

«Такої великої незаконної партії бурштину на польському кордоні ще не було»,  – сказала в середу прес-секретар Митної палати в місті Біла Підляська Мажена Семенюк.

Фото: bialapodlaska.scelna.gov.pl

«Під час огляду автомобіля працівники митниці виявили, що під мішками з легальним товаром, приховані пакети і картонні коробки заповнені бурштином», – розповіла прес-секретар відомства.

Фото: bialapodlaska.scelna.gov.pl

За її словами, в більшості випадків це були необроблені камені – від маленьких до великих каменів розміром з страусине яйце. За даними польської митної служби, оціночна вартість бурштину склала 24 млн злотих, а втрати польського бюджету від несплати податків – 5,5 млн злотих.

У той самий час, польські митники не повідомляють куди саме прямувала вантажівка. Обидва водії – поляк і українець – не визнали своєї провини. Прокуратура міста Хемл порушила щодо них кримінальну справу.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!