З вересня усі трамваї Львова переїдуть у депо на Промисловій

8727 0
Ремонт в депо мають завершити у серпні.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Роботи на трамвайному депо №2, що на вулиці Промисловій, 29, тривають від травня минулого року. Їх виконують за кредитні кошти ЄБРР у розмірі 3,5 млн євро у межах проєкту «Модернізація львівського громадського тролейбусного транспорту».

Відкриття депо планують на серпень, а у вересні вже всі трамваї з депо на вулиці Городоцькій переїдуть туди. Поки що депо №1 буде ремонтною базою, оскільки потрібно оновлювати рухомий склад. Частково там будуть виконувати ТО-2 (друге технічне обслуговування), а роботи з ТО-1 будуть на Промисловій. 

У депо облаштують три трамвайні колії, адміністративне приміщення, цех та сучасний миючий комплекс, який зараз проходить сертифікацію в Україні. Підрядник ПП «ВІР - Західбуд» запевняє, що її встановлять вчасно. 

Керівник ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо розповів Tvoemisto.tv, що зараз місто займається закупівлею нового рухомого складу та відновленням старого.

«Коли ми збільшимо випуск трамваїв, то не дуже доречно випускати трамваї лише з одного депо. Особливо у випадку, якщо вони при виході на маршрут на залізничний вокзал. Тому частково будемо пускати трамваї в депо на вулиці Городоцькій, але це з часом», – каже Андрій Свищо. 

Для того, щоб зараз не збільшувати кількість працівників на обидвох депо, то усі трамваї сконцентрують на вулиці Промисловій. 

Модернізація трамваїв KT4SU полягатиме у тому, що від старих трамваїв лишатимуть кабіну та задню частину, починаючи від візка. 

«Решта частина кузова вирізається, кузов збільшують на 6 метрів у довжину і вставляють додаткові візки посередині. На виході маємо трамвай з новими двигунами, системою керування, проводкою і кузовом», – каже Андрій Свищо.

За його словами, 80% усіх трамваїв будуть низькопідлогові та відповідатимуть усім нормам безпеки. 

На ці роботи планують залучити 3 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку. Зараз триває формування технічних завдань, яке займе близько двох місяців. Після цього можна буде переходити до тендерної процедури. 

Софія Шавранська
Фото та відео Тараса Бабенчука

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!