Політична реклама

З вересня в Україні обмежать максимальну суму готівкових розрахунків

1304 0
Правління Нацбанку прийняло рішення про обмеження з 1 вересня максимальної суми готівкових розрахунків за товари та послуги на рівні 150 тис гривень.

Основною метою документа є скорочення готівкових розрахунків та зменшення проявів тіньової економіки. – пише Економічна правда.

Постанова передбачає встановлення граничної суми готівкових розрахунків для фізособи з юрособою протягом одного дня за товари (роботи, послуги) за одним або кількома платіжними документами у розмірі 150 тис гривень.

Розрахунки між зазначеними особами на суму понад 150 тис гривень здійснюються тільки за безготівковим розрахунком, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або шляхом внесення грошових коштів у банк для подальшого їх перерахування на поточні рахунки підприємств.

Також у проекті постанови передбачається встановлення граничної суми готівкових розрахунків між фізичними особами за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 150 тис гривень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!