З вересня в Україні оновлять програму інформатики у школах

1354 0
Цього року стартує пілотний проєкт Міністерства цифрової трансформації.
Фото: НУШ

Фото: НУШ

З 1 вересня 2022 року в Україні розпочнуть оновлювати програму з інформатики для 1-11 класів. Навчальні матеріали змінюватимуть у межах пілотного проєкту, в якому візьмуть участь 50 закладів загальної середньої освіти з різних областей. Про це повідомляє Урядовий портал.

До втілення проєкту планують залучати найкращих українських та європейських експертів, а також представників ІТ-кластерів та ІТ-асоціацій. Окрім створення нового контенту для предмету інформатики у школах для учнів 1-11 класів та напрацювання нового підходу у вивченні, у межах проєкту планують створити репозиторій цифрових освітніх ресурсів, дати можливість для учнів та вчителів обирати траєкторії навчання, скласти якісну програму для навчання та оцінювання учнів, та створити новий контент для шкільного предмета інформатики з 1 до 11 класу включно.

«Зараз діти навчаються за старими підручниками та застарілим програмним забезпеченням, не вистачає вчителів з ІТ-освітою, а вчителі інформатики часто не оновлюють свої знання. Одне з наших ключових завдань в межах реформи IT-освіти — оновити шкільний курс з інформатики», – пояснюють у Міністерстві цифрової трансформації.

Пілотний проєкт стартує восени цього року, а з 1 вересня 2023 року оновлений зміст предмета інформатики для закладів загальної середньої освіти будуть реалізовувати на загальнодержавному рівні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!