З Верховного Суду не змогли звільнити Богдана Львова, у якого знайшли паспорт рф

1438 0
Для рішення не вистачило одного голосу.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Суддям Касаційного господарського суду не вистачило голосів для дострокового звільнення з посади голови зазначеного суду Богдана Львова, у якого раніше Служба безпеки підтвердила наявність російського громадянства. Про це повідомляють у Центрі протидії корупції. 

«Взяли участь 39 осіб із 40 присутніх. За звільнення проголосувала 21 людина, проте для рішення треба був ще один голос (оскільки рішення вважається прийнятим, коли голосує більшість від тих що працює, а це 43 особи)», – пояснюють там. 

Голосування є таємним. 

Читайте також: У заступника голови Верховного суду України знайшли російське громадянство

Нагадаємо, програма «Схеми» (проєкт Радіо Свобода) заявила, що виявила громадянство росії у заступника голови Верховного суду України Богдана Львова, який також є головою Касаційного господарського суду.

У 2017 році Львов у анкеті кандидата на посаду судді на запитання, чи має громадянство іншої країни, відповів: «Ні». «Схеми» стверджують, що він мав громадянство рф під час конкурсу та не відмовився від нього досі. Журналісти отримали витяг з реєстру «Роспаспорт», згідно з яким паспорт громадянина рф Богдана Львова оформлений у москві у 1999 році, і з того часу власник його кілька разів оновлював.

Журналісти передали зібрані ними свідоцтва до Верховного суду, заступником голови якого є чоловік, та до Служби безпеки України. В СБУ підтвердили російське громадянство Львова.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!