«Із вогню до життя». У Львові відкрили фотовиставку майбутніх мам, які вимушено покинули гарячі точки України

1482 0
Моделями фотовиставки стали 11 молодих жінок віком від 21 до 36 років з Київщини, Харківщини, Житомирщини, Сумщини, Луганщини.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У львівському парку «На Валах» відкрили мистецьку фотовиставку «З вогню до життя», яку присвятили вимушено переселеним породіллям з гарячих точок країни. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Читайте також: Маленькі «Джавеліни». Як у Львові у час війни народжують героїв

Моделями фотовиставки стали 11 молодих жінок віком від 21 до 36 років. Це майбутні матері, які втекли з гарячих точок Київщини, Харківщини, Житомирщини, Сумщини, Луганщини тощо. Жінки символічно окутані в жовто-блакитний стяг з немовлям на руках, як оберіг і гарантія до безпечного життя.

Читайте також: «Стане великим багатосферним хабом». Як Львів трансформується у час війни

Хтось із жінок уже народив, а хтось лише чекає на поповнення. На Львівщину вони добирались важко – десятки зупинок, кілька діб в дорозі, без будь-яких гарантій безпеки. Траплялись випадки, коли неподалік від автівок пролітали ракети та було чутно постріли.

Зараз породіллі перебувають у Львівському обласному перинатальному центрі. Історії у всіх жінок різні. Наприклад, молода матуся Людмила з Києва назвала свою донечку Джавеліною на честь протитанкового ракетного комплексу, що допомагає наших захисникам. Мама Ольга народила свою Ніколь у переддень фотозйомки. Також є молода мама з Москви, яка закохалась в українського хлопця. Спершу вона переїхала в Київ, а вже потім на Львівщину, де активно вивчає українську мову.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv порозмовляло із Людмилою, яка була вимушено приїхати до Львова. Вона народила донечку, поки її чоловік та батько обороняють Київ, а брат служить у лавах ЗСУ. Про це читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!