З жовтня на Львівщині підвищать пенсії для пенсіонерів від 75 років

3364 0
Для чоловіків зі стажем 25 та для жінок зі стажем 20 років пенсія не може бути меншою за 2500 грн.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На Львівщині перерахували пенсії для людей віком від 75 до 80 років. Відтепер вони отримуватимуть щомісячну компенсацію у розмірі до 400 гривень кожному. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА. 

Читайте також: У «Дії» можна буде оформити субидії, пенсії та соціальну допомогу

Відтак, компенсаційну виплату отримають пенсіонери, у яких щомісячниц розмір виплат з урахуванням надбавок, допомоги чи компенсації не сягає середнього розміру зарплати в Україні. 

«Крім того, для громадян віком 75-80 років, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки, пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2500 гривень», – зазначили у ЛОДА. 

Підвищені пенсії на Львівщині у жовтні отримають 58 248 пенсіонерів, які досягли віку 75 років. 

Нагадаємо, що оформити пенсію відтепер можна на порталі «Дія», однак поки послуга діє у пілотних областях. Доступні також послуги оформлення житлових субсидій та отримання 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!