За два тижні у Львові оголосять архітектурні конкурси для масштабних проектів

2326 0
Архітектори усієї України матимуть змогу позмагатися у створенні найкращого проекту на міський архів чи спортивний комплекс.
фото: evrobud.renome.ua

фото: evrobud.renome.ua

Як розповів Tvoemisto.tv головний архітектор міста Юліан Чаплінський, у Львові є проблема із накопиченими документами, які немає де архівувати. «Минулого року була виділена земельна ділянка на розі вулиць Пулюя і Трускавецької для спорудження міського архіву. Крім того ми плануємо там облаштувати велику медіатеку і вітальню, щоб місцева громада могла там збиратися для громадських обговорень, проведення заходів тощо», – каже архітектор.

Також  паном Сихова передбачена ділянка для спорудження спортивного осередку між парком Івана Павла ІІ і Церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ. «Там є ініціатива зробити сучасний критий спортивний комплекс на 4 майданчики: для волейболу, баскетболу, тенісу і міні-футболу. Там має бути і відповідна інфраструктура –  роздягальні, душові тощо»,  – каже Юліан Чаплінський.

Читайте також: На Сихові будують спорткомплекс, де львів'яни зможуть займатися безкоштовно

Наразі у Департаменті архітектури і містобудування працюють над умовами конкурсу. За два тижні мають намір оголосити всеукраїнські архітектурні конкурси для на спорудження цих двох об’єктів. Аби представити свій проект до розгляду комісії, архітектори матимуть три місяці.

«Хочу наголосити на тому, що управління архітектури Львівської міської ради хоче задекларувати, що та кількість конкурсів, яка робиться у Львові, має  завдання не лише покращити архітектурний образ, а й відкрити нові таланти», – додав Юліан Чаплінський.

Читайте також: У Львові обрали переможця облаштування простору пам'яті Небесної Сотні. Візуалізація

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!