За бюджетні кошти чи батьківські внески. Як дізнатися, що купує ваша школа і дитсадок

2094 0
Якщо ж інформація про закупівлю школи не відповідає дійсності, можна залишити відгук на порталі DOZORRO.
фото: wallpaperscraft.com

фото: wallpaperscraft.com

Transparency International Ukraine створила онлайн-мапу з інформацією про закупівлі у школах та дитсадках 24 обласних центрів. Про це повідомляють у Новій українській школі.

«Найкращий спосіб переконатися, що діти отримують усе необхідне, – контролювати дії влади, насамперед самих шкіл та органів управління освітою. І саме для такого контролю Transparency International Ukraine створила спеціальний проєкт «Що купує твоя школа», – розповідають в організації.

Читайте також: Школа не формує бали ЗНО. Медалі треба давати батькам, дітям, репетиторам і вчителям

Для мешканців інших міст експерти ТІ Україна підготували низку інструкцій. Серед них – поради з підготовки інформаційних запитів про закупівлі до управління освіти, а також інструкції, як знайти свою школу на моніторинговому порталі DOZORRO.

«Дуже часто фінансові питання в школах вирішуються через використання батьківських внесків. До того ж, ця практика часто має масовий та примусовий характер. З кожним роком в бюджеті закладається більше коштів на освіту, а значить – і на шкільні закупівлі. Тож сьогодні варто переконатися, чи дійсно ці проблеми не можна розв’язати без залучення батьків», – пояснює директор програми інноваційних проєктів ТІ Україна Іван Лахтіонов.

Мапа доступна на сторінці сайту за посиланням. Відгуки про проєкт можна залишити у формі зворотного зв’язку внизу сторінки з картою.

Якщо ж інформація про закупівлю школи не відповідає дійсності, можна залишити відгук на порталі DOZORRO. У разі виявлення порушення, представники DOZORRO-спільноти скерують ці дані до відповідних органів правопорядку та контролю.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!