За час карантину на Львівщині побільшало пластикового сміття

1538 0
У департаменті екології ЛОДА просять обмежити використання пластикового посуду.
ілюстративне фото: ns-plus.com.ua

ілюстративне фото: ns-plus.com.ua

Карантин негативно позначився на екології Львівщини. У департамент екології і природніх ресурсів Львівської ОДА просять обмежити використання одноразового пластикового посуду в закладах громадського харчування та під час відпочинку на природі.

«Рік тому Європейський парламент схвалив новий закон, що забороняє використання одноразових пластикових виробів. Згідно із законом, до 2021 року в ЄС будуть заборонені пластикові одноразові виделки, ножі, ложки та палички для їжі, тарілки, пластикові соломинки для напоїв, ватні палички, харчові контейнери і чашки з пінополістиролу», – нагадують в департаменті екології.

Читайте також: У Львові хочуть запровадити обмін пластикової і скляної тари на бонуси

Тож департамент закликає, за можливості, обмежити використання пластикового одноразового посуду і замінити його на паперовий, або ж використовувати в закладах громадського харчування механічні засоби для миття посуду, які дозволять забезпечити необхідний рівень дезінфекції посуду.

«Також звертаємося до мешканців Львівщини. Плануючи відпочинок на природі, уникайте використання одноразового посуду, а також подбайте про те, щоб прибрати після себе сміття», – кажуть в департаменті.

У ЛОДА говорять, що Україна входить в десятку країн з найбільшим обсягом «виробленого» сміття на одного мешканця. Майже 95% українського сміття — це небезпечні відходи. Щороку Україна продукує понад 474 млн тон відходів і лише близько 3% сміття переробляється.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!