За час воєнного стану на Львівщині зріс рівень захворюваності на кишкові інфекції

2115 0
Він зріс на 30%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року.
Фото: pravda.lutsk.ua

Фото: pravda.lutsk.ua

Упродовж трьох місяців воєнного стану у Львівській області зафіксували зростання рівня захворюваності на гострі кишкові інфекції. Він зріс на 30%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Про це у матеріалі Tvoemisto.tv Можливе поширення всіх інфекцій. Епідеміологиня про хвороби під час війни повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко-Тімко.

«За три місяці воєнного стану можемо говорити, що на Львівщині на 30%, порівняно з аналогічним торішнім періодом, зріс рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції. Але цікавим є те, що домінує захворюваність серед місцевих жителів. Хворих із числа внутрішньо переміщених осіб тільки четверта частина», – каже вона.

Читайте також: Чи можливе поширення мавпячої віспи на Львівщині. Пояснення

Водночас минулий рік, за її словами, на Львівщині був не зовсім типовий: вирував коронавірус, але була менша кількість звернень по медичну допомогу.

Загалом під час війни через скупчення великої кількості людей ризик виникнення і поширення інфекційних недуг зроста. При чому всіх відомих. Враховуючи те, що чимала кількість людей зараз живуть у прихистках, емігрували за кордон, стояли в чергах, не завжди належним чином було організоване харчування, виникла велика ймовірність спалаху гострих кишкових інфекцій, і кілька таких вже було. 

Нагадаємо, що детальніше про те, спалахів яких недуг можна очікувати через війну та як убезпечити себе і близьких, можна дізнатися за посиланням

Ольга Шведа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!