За червень в Україні значно побільшало людей із пневмонією та кількість хворих на Covid-19

2473 0
За словами очільника МОЗ, це ще раз підтверджує, що коронавірус в Україні поширюється дуже швидко.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

В Україні за червень майже вдвічі зросла кількість людей із пневмонією та кількість хворих на Covid-19, яких госпіталізували. Про це під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Якщо з 18 по 24 травня – на тому тижні – наприклад, кількість госпіталізованих була 749 осіб за тиждень, то минулого тижня, з 22 по 28 червня, ця кількість становить 1 410… Госпіталізація відбувається виключно тих людей, які перебувають у (стані) середньої важкості або в тяжкому стані перебігу хвороби. Також у нас стрімке зростання щодо реєстрації пневмоній – ми тестуємо всіх без виключення, в кого є пневмонія. Якщо з 18 по 24 травня в нас було 2 572 пневмонії, то на минулому тижні цей показник складає 4 705. Тобто це люди, які влітку, у спеку захворіли пневмонією», – сказав він.

За словами міністра, це ще раз підтверджує, що коронавірус в Україні поширюється дуже швидко. Про це говорять не тільки цифри щодо кількості хворих щодня – вони постійно зростають, але й кількість людей, яких госпіталізують, і кількість людей, у яких є пневмонія,, постійно збільшується. 

Упродовж місяця тижневе число хворих із пневмонією та госпіталізованих із Covid-19 зросло приблизно в 1,8 рази.

Максим Степанов наголосив, що заповненість ліжок хворими з Covid-19 також зростає (а це – один із показників для пом’якшення карантину). Додамо, що на час карантину Держстат закрив доступ до статистики смертності і причин.

Загалом за час пандемії коронавірусом в Україні заразилися 44 334 особи, з них 1 159 померли, а 19 115 одужали.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!