За день львівські ЛОРи провели операції з видалення папілом дітям з чотирьох областей

1819 0
Є новітня методика, яка дозволяє допомагати дітям і може сповільнити або зупинити ріст папілом у майбутньому.
фото: охматдит. львів

фото: охматдит. львів

Шестеро маленьких мешканців Херсона, Івано-Франківська, Тернополя та Хмельницького мають один діагноз – папіломатоз гортані. Вони звернулися по лікування за новітньою методикою до ЛОРів Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ.

«У пацієнтів за плечима – не одна операція. Це такий діагноз, що змушує дитину повертатися на операційний стіл щоразу, коли доброякісні вирости з'являються знову. В одних папіломи видаляють кілька разів на рік, в інших – через кілька років. Ситуація – непроста: після операцій залишаються рубці, тож дитині заважають уже і самі папіломи, і рубці від операцій – виходить замкнуте коло»,розповідають у медзакладі.

Читайте також:  У нас діти не плачуть. Як у Львові малюкам роблять складні операції

Є новітня методика, яка дозволяє допомагати дітям і може сповільнити або зупинити ріст папілом у майбутньому. ЛОРи застосували її відразу для 6 дітей – двох хлопчиків і чотирьох дівчаток від 3 до 11 років.  Десять годин провели ЛОРи в операційній – з 10:00 до 20:00.

«Ми задоволені, бо вдалося видалити всі папіломи, хоча у деяких дітей ситуація була дуже непроста. У хлопчика, в якого було понад 50 операцій, складно було працювати, але нам вдалося», – каже розповів завідувач ЛОР-відділенням Федір Юрочко.

Анестезіологний супровід був теж особливий: Володимир Міщук застосував наркоз, при якому ЛОРи оперують без інтубації (трубки у трахеї), на вільному диханні. Відразу після операції у дітей суттєво поліпшилися дихання і голос, а наступного дня усі пацієнти поїхали додому.

Читайте також: Почути і перемогти. Як у львівській лікарні діти долають рак

Нагадаємо, що напередодні медики Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ дістали монети зі шлунків двох маленьких пацієнтів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!