Земля на Львівщині – у вогні. За добу тут згоріло майже 30 гектарів сухостою

2187 0
Надзвичайники лише за одну добу ліквідували 121 пожежу сухої трави.
Фото: Головне управління ДСНС України у Львівській області

Фото: Головне управління ДСНС України у Львівській області

За минулу добу надзвичайники Львівщини ліквідували 121 пожежу сухої трави, вогонь знищив понад 29 га сухостою, повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Читайте також: На Львівщині діють рейдові групи для виявлення паліїв сухої трави

«Цифри вражають, немає слів, як потрібно не любити себе, не любити свій дім, не любити своїх рідних. Не цінувати рідну Землю. Це – від рук галичан, і це Наша Галицька Земля – у вогні!», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають надзвичайники, у такий складний час, в умовах воєнного стану свідомо нищити Україну, свою землю спалюючи суху траву – це злочин.

Читайте також: Львів’ян закликають не cпалювати сухостій

За минулу добу оштрафували 35 паліїв сухої трави. Щодня на Львівщині працюють спеціальні рейдові групи, які притягують винних осіб за спалення сухої рослинності до відповідальності згідно із законом.

Нагадаємо, що на час воєнного стану спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій. Це передбачає кримінальну відповідальність. Масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості бійцями Збройних Сил України та територіальної оборони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!