«На межі можливостей». За добу у Львові госпіталізували майже три сотні хворих на Covid-19

1907 0
На апаратах ШВЛ перебуває 55 людей.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

За минулу добу у Львівській області зареєстрували 939 нових підтверджених випадків Covid-19, повідомляє Львівський лабораторний центр.

Читайте також: Коронавірус у вагітних. Як захиститися, чи можна вакцинуватися і які є ризики для дитини

Лише за останню добу у заклади охорони здоров’я госпіталізували 297 людей. На амбулаторному лікуванні знаходиться 2 068 осіб, а на стаціонарному – 2 826.

За вчорашній день провели 2 856 ПЛР- тестувань, методом ІФА – 2 064, а швидких тестів було 1 459.

У реанімації перебувають 224 мешканці, водночас на апаратах штучної вентиляції легень 55 людей.

За словами керівниці відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої медичної допомоги Наталі Матолінець, у їхній лікарні 48 пацієнтів перебувають з тяжким та критичним перебігом коронавірусної хвороби. Ці хворі потребують круглодобового інтенсивного лікування з неінвазивною та інвазивною ШВЛ.

«Це 24 год на добу постійного моніторингу життєвих функцій та клінічних і лабораторних показників. Це безупинний догляд за лежачими хворими та їх харчування з допомогою медичного персоналу. Наші лікарі, інтерни, медичні сестрички та санітарочки працюють в надзвичайно тяжких умовах, як фізично, так і морально. На межі людських можливостей», – розповіла Наталія Матолінець.

Вона попросила кожного допомогти медикам – дотримуватися вимог карантину та особистої безпеки, помолитися за медиків, а головне – поважайте та цінуйте працю лікарів.

Читайте також: Львівщина перейшла у червоний рівень епіднебезпеки 

Нагадаємо, Львівська область за показниками та індикаторами захворюваності переходить до червоного рівня епіднебезпеки. Він почне діяти із 25 березня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!