За добу у Львові патрульні зупинили 23 нетверезих водіїв

1780 0
Десятеро із цих порушників їздили п'яними удень.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Патрульні зупинили за добу 23 нетверезих водіїв, на яких склали протоколи. 10 із цих протоколів склали удень. Про це повідомляє пресслужба Патрульної поліції Львівської області.

Матеріали щодо порушень тепер має розглянути суд.

«Типові аварії для нетверезих водіїв – це виїзд на зустрічну смугу і лобове зіткнення. Наслідки таких аварій завжди можуть бути серйозними. За три місяці 2020 року на території Львівської області зареєстровали 153 ДТП саме через перебування водія у нетверезому стані. Із них 17 ДТП – з травмованими, 27 людей постраждали, а одна – загинула», – кажуть у поліції.

Читайте також: Львівська облрада пропонує Львову співфінансувати кабінет освідування водіїв

Патрульні розповідають, як різна кількість алкоголю впливає на поведінку водія та його водійські навички.

Якщо у крові водія є 0,3-0,5 проміле алкоголю, то він не може точно визначити відстань до зустрічного транспорту, кермування стає більш ризикованим, наприклад, при обгоні, а безпечна дистанція не дотримується.

Уміст 0,5-0,8 проміле алкоголю в крові ускладнюють сприйняття червоного світлового сигналу світлофора, сигналів гальма і зупинки, огородження небезпечних ділянок шляху. Також тут виникають проблеми пристосування до різних умов освітлення, наприклад, при переході від дальнього світла до ближнього і неправильно визначається відстань, наприклад, до крутого повороту дороги.

А 0,8-1,2 проміле в крові викликають ейфорію, розслаблення, переоцінку своїх можливостей, зменшення кута зору (тунельне бачення), сильно погіршується сприйняття предметів і невірно оцінюється відстань (глибина зору). У такому стані водій надто пізно помічає пішоходів, велосипедистів і транспортні засоби, що стоять на дорозі.

Читайте також: Одного дня буде вже пізно або Чому Львову треба кабінет освідування нетверезих водіїв

За вмісту в крові 1,2-2,4 проміле, їхати стає неможливо. Це призводить до великих проблем при орієнтуванні в просторі, помилок в рухах при водінні, наприклад, замість гальм натискається педаль газу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!