За добу з Маріуполя депортували 245 людей в росію

1020 0
Зокрема, вивезли 29 дітей.
Фото: Еспресо

Фото: Еспресо

У суботу, 21 травня, росіяни вивезли з Маріуполя у фільтраційні табори 313 людей, серед яких 55 дітей. Крім того, з фільтраційних таборів поблизу міста вивезли в росію 245 людей, з яких 29 дітей. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: «Фортеця Маріуполь». Захисник поділився прощальним відео з «Азовсталі»

«Маріуполь. Депортація. Вчора з Маріуполя до фільтраційного табору у Безімʼянне було депортовано 313 людей, зокрема 55 дітей», – написав він.

Крім того, за його словами, з фільтраційного пункту у с. Нікольське вивезли в росію 70 людей, зокрема 12 дітей, а з фільтраційного пункту с. Безіменне – 175 людей, зокрема 17 дітей.

Він зазначив, що пряма депортація з Нікольского до росії може бути пов’язана з фактичним закриттям шляху для евакуації в бік Запоріжжя.

Нагалаємо, що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже понад два місяці. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру міста. За попередніми оцінками, там загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!