За догляд за тяжкохворими дітьми виплачуватимуть соціальну допомогу

1879 0
Наразі в Україні соціальні виплати можуть отримати лише люди, у яких оформлена група інвалідності.
Фото: bsf.lv

Фото: bsf.lv

Із 1 січня  уряд виплачуватиме соціальну допомогу тим, хто доглядає за тяжкохворими дітьми, котрі ще не мають групи інвалідності. Про це заявили у Міністерстві соціальної політики, пише Hromadske.ua.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, під час минулого засідання уряду затвердили порядок надання такої допомоги. Законом передбачено, що державну допомогу у розмірі прожиткового мінімуму надаватимуть щомісяця для людей, що втратили працездатність.

«Це ще один важливий крок за підтримки державою сімей, які цього найбільше потребують», — додав Рева.

Тяжкохворими визначили дітей із тяжкими перинатальними ураженнями, вадами розвитку, рідкісними орфанними захворюваннями, онкологічними та тяжкими психічними хворобами, ДЦП, цукровим діабетом тощо. Доглядачам цих дітей догляд зараховуватимуть до стажу роботи.

Зазначимо, що такі виплати будуть здійснювати від початку 2019 року. Наразі в Україні соціальні виплати можуть отримати лише люди, у яких оформлена група інвалідності. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!