За два місяці кількість хворих на Covid-19 у Львівській області зросла у 60 разів

4558 0
8 квітня на Львівщині було лише 36 хворих.
Фото: freepik

Фото: freepik

За два місяці у Львівській області кількість виявлених хворих на Covid-19 зросла у 60 разів. Це найбільший приріст по Україні, повідомляє заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

Так, станом на 8 квітня у Львівській області було 36 хворих на коронавірус, станом на 8 травня – 660 (у 18 разів більше). А сьогодні, 8 червня, діагноз підтвердили вже у 2167 пацієнтів.

На другому місці за приростом хворих – Рівненська область. Тут у травні, порівняно із квітнем, кількість хворих зросла у 19 разів, а станом на 8 червня – у 47 разів (2071 підтверджений випадок).

Читайте також: На Львівщині вже понад 400 хворих на Covid-19 медиків. У яких лікарнях хворіють

Лідерами за кількістю хворих є Чернівецька область – 3698 хворих, та Київ – 3490 хворих станом на 8 червня.

«Дотримуючись хоча б елементарних правил (маска, руки, дистанція) ми можемо протидіяти поширенню хвороби. Біля кожного не поставити контролера. Це має стати усвідомленим вибором кожного з нас, якщо ми цінуємо життя своє, своїх рідних, просто життя тих, хто поруч живе і працює. На жаль, наразі байдужість перемагає», – коментує Ірина Микичак.

Нагадаємо, у Львові та у Львівській області карантин без послаблень продовжили щонайменше до 12 червня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!