За два роки в Україні стало більше жінок, які працюють в системі МВС

2850 0
Зараз в структурі проводять дослідження умов їхньої роботи.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Із 2017 року в МВС відкрили для жінок майже 450 посад, що раніше могли обіймати лише чоловіки. Про це під час конференції на тему гендерної політики сказала заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, передає пресслужба МВС.

«За два минулі роки можемо побачити позитивну динаміку збільшення кількості жінок у системі МВС: 2% – Національна поліція, 5% – ДСНС, понад 7% – НГУ. Також спостерігається збільшення кількості жінок на керівних ланках», – говорить Тетяна Ковальчук.

Читайте також: Єдина жінка-комбат патрульної поліції Львівщини: «У кожного свої виклики»

Окрім того, додає урядовиця, дівчатам відкрили доступ до складання іспитів в академії НГУ та надали право носити берети з відзнакою. Встановили і однакові фізичні нормативи для жінок і чоловіків.

Тетяна Ковальчук каже, що у 2019 році МВС провело два важливих дослідження – маскулінності у системі МВС та сексуальних домагань. Їхні результати мають оприлюднити до кінця місяця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!