За два тижні українці обміняли 5 мільйонів енергоощадних ламп

813 0
Загалом лампочки обміняли вже мільйон громадян.
Фото умовне

Фото умовне

Від початку впровадження Всеукраїнської програми мільйон українців вже обміняли п'ять мільйонів енергоощадних ламп. Це допомагає зменшити навантаження на енергосистему.

Джерело: пресслужба Укрпошти

Найактивніше обмінюють лампи мешканці Києва та області. Так, на Київщині обміняли 585 тис. Мешканці Львівщини обміняли близько 420 тисяч енергоощадних ламп. 

«Європейський Союз планує надати Україні 35 млн LED-ламп. Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту. До реалізації програми також долучилася Франція, яка профінансувала ще 5 мільйонів ламп, які українці вже отримують у найвіддаленіших містах та селищах міського типу», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Скільки електроенергії можуть заощадити LED-лампи. Роз'яснення

Зазначимо, що керівник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у коментарі Tvoemisto.tv пояснив, що заміна ламп вплине не лише на збалансування енергосистеми, а й на платіжки споживачів, навантаження на мережі та кошти державного бюджету. За словами експерта, термін експлуатації LED-ламп в 5 чи 6 разів більший від терміну ламп старого зразка. Економія цих лампочок сягає 60%, залежно від виробника.  

Нагадаємо, що всього за тиждень з початку всеукраїнської програми, метою якої є зменшення навантаження на енергосистему через заміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, українці вже обміняли перший мільйон ламп. Саме стільки нових енергоощадних ламп видали у відділеннях «Укрпошти» з 31 січня по 3 лютого.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!