За Грибовицьким полігоном відтепер можна спостерігати онлайн

1981 0
Усі охочі цілодобово в режимі онлайн можуть зайти на сайт «Зеленого міста» та переглянути відеотрансляцію.
Фото: Ольга Коваль

Фото: Ольга Коваль

Хто і коли в'їжджає на Грибовицький полігон твердих побутових відходів, відтепер можна спостерігати онлайн. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомляяє ЛКП «Зелене місто».

Так, усі охочі цілодобово в режимі онлайн можуть зайти на сайт «Зеленого міста» за посиланням та переглянути відеотрансляцію.

Читайте також: До та після. Як виглядатиме Грибовицьке сміттєзвалище після рекультивації. Візуалізація

Нагадаємо, французька компанія Egis у 2017 році розробила для Львова новий план рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, який закрили після пожежі у 2016 році. Кошти для проєкту рекультивації полігону та будівництва сміттєпереробного заводу місто отримало від Європейського банку реконструкції і розвитку, Фонду чистих технологій та Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля – загалом йдеться про 25 млн євро кредиту та 10 млн євро гранту. Улітку минулого року Egis передала місту проєкт рекультивації. Його відкоригували, і він пройшов державну експертизу. Після рекультивації на місці сміттєзвалища має бути сквер.

Підготовчі роботи з рекультивації Грибовицького полігону виконуватиме харківська фірма «Стройтрансавто» виконуватиме. Відповідний договір із ЛКП «Зелене місто» на 30,9 млн грн підписали 5 серпня.

Обладнання для очищення фільтратів Грибовицького сміттєзвалища закупили у серпні цього року. У тендері перемогла фірма «Екософт», у якої місто замовило два модулі, що здатні переробити за добу 300 кубометрів фільтратів з озер біля сміттєзвалища. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!