Політична реклама

За індивідуальне опалення не штрафуватимуть, - Мінрегіонбуд

1134 0
У Мінрегіонбуді заявили, що новий законопроект про надання послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води не змінює наявний порядок переходу на індивідуальне (поквартирне) опалення. Як повідомили «Коментарям» у відомстві, заборона відключення від централізованих систем окремих квартир діє в Україні з 2007 року.

«Тоді було зареєстровано наказ Міністерства з питань житлово-комунального господарства України № 169 від 6.11.2007 р., яким були внесені зміни до Наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України № 4 від 22.12.2005 р. і остаточно заборонено відключення споживачів від централізованого опалення, за винятком випадків, коли таке переобладнання передбачене схемами, затвердженими місцевими органами самоврядування», - зазначили в Мінрегіоні.

Як підкреслили у відомстві, норма про заборону самовільного (тобто не передбаченого відповідними рішеннями органів місцевого самоврядування) відключення затверджена також Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 р. № 630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

Зміни, які пропонує внести Нацкомпослуг, тільки формалізують наявний уже давно стан речей і певною мірою підсилюють відповідальність, «тому що встановлюють чітко визначені штрафні санкції за самовільне відключення».

«Разом із тим, зміни жодним чином не зачіпають тих споживачів, які вже користуються поквартирним газовим опаленням і мають відповідні рішення міжвідомчих комісій та затверджені органами місцевого самоврядування схеми теплопостачання», - запевнили в Мінрегіонбуді.

Як повідомляли «Коментарі», Нацкомісія державного регулювання у сфері комунальних послуг (НКРК) опублікувала законопроект, котрим пропонується внести зміни до Закону «Про теплопостачання» та «Про житлово-комунальні послуги», а також до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».

До кінця нинішнього опалювального сезону тариф на тепло для населення в Україні може зрости на 30%, при цьому чиновники пропонують штрафувати тих, хто перейшов на індивідуальне опалення. Чиновники запевняють, що нинішні тарифи для населення на теплову енергію покривають лише 70% собівартості послуг.

ТЕГИ: опалення

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!