Зеленський чи Порошенко: кого бачать наступним президентом мешканці Західної України

4413 0
Електоральні настрої в Західній Україні відрізняються від загальноукраїнських.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати лютневого дослідження електоральних настроїв в Україні. 

Читайте також: Виграти не вибори, а людські уми. Настанови від Мирослава Мариновича, як змінити Україну

Серед опитаних у західних областях, до яких входить і Львівщина, 18% готові проголосувати за Петра Порошенка, 13% – за Володимира Зеленського, а 10% – за Юлію Тимошенко. Тим часом загалом по Україні, згідно з опитуванням, лідирує Володимир Зеленський: за нього готові проголосувати 17% опитаних українців та 25,1% тих, хто має намір голосувати і визначився зі своїм вибором. Петро Порошенко та Юлія Тимошенко ділять другу позицію в загальноукраїнському рейтингу кандидатів.

У рейтингу партій у загальноукраїнському опитуванні лідирують «Слуга народу» (13,3%), «Батьківщина» (10,9%) та «БПП» (8,2%).

Загалом узяти участь у президентський виборах планують 69% респондентів, ще 16% відповіли, що скоріше підуть, аніж ні. Точно не підуть на вибори 7% опитаних. Соціологічна група опитала 2,5 тисячі осіб 18-ти і більше років різної статі та типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2%.

Читайте також: Андрій Садовий зняв свою кандидатуру з виборів президента

Нагадаємо, у січневому рейтингу кандидатів від соціологічної групи «Рейтинг» 19% опитаних галичан планували віддати свій голос Петрові Порошенку, по 11% підтримували Анатолія Гриценка та Юлію Тимошенко, а лише 8% підтримки галичан отримав Володимир Зеленський.

Інфографіка соціологічної групи «Рейтинг»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!