За кого на парламентських виборах збираються голосувати мешканці Західної України. Дослідження

9903 0
Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування електоральних настроїв населення.
фото: 5 канал

фото: 5 канал

З 9 по 14 квітня Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки.

Згідно з дослідженням, якби парламентські вибори в Україні відбувалися зараз, то найбільше мешканців Західної України проголосували б за партії «Блок Петра Порошенка» (11,2%), «Слуга народу» (9,5%), ВО «Свобода» (5,7%), ВО «Батьківщина» (5,5%). 36,9% респондентів ще не визначилися зі своїм вибором, що є найменшим відсотком серед усіх регіонів.

Серед тих, хто визначився, на Заході лідирують партії «Блок Петра Порошенка» (21,2%), «Слуга народу» (18%), ВО «Свобода» (10,8%), ВО «Батьківщина» (10,4%), «Громадянська позиція» (8,3%), «Сила і честь» (6,8%).

Читайте також: Кого мешканці Західної України бачать наступним президентом. Результати дослідження

Загалом по Україні найбільшу підтримку має партія Володимира Зеленського «Слуга народу» (12,4% серед усіх опитаних та 25,9 — серед тих, хто визначився), проросійська Опозиційна платформа «За життя» (7,5% та 15,7% відповідно), «Блок Петра Порошенка» (6,6% та 13,9%) та ВО «Батьівщина» (5,8% та 12,1%).

Зазначимо, що до переліку західних областей увійшли Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька та Чернівецька області.

Під час дослідження соціологи опитали особисто 2004 респондентів віком від 18 років, що мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим). Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!