За кордоном залишаються понад 600 тисяч українських школярів

1229 0
Від початку повномасштабної війни в Україну повернулися 30 тисяч дітей шкільного віку.
Фото: УП

Фото: УП

Станом на серпень понад 600 тисяч українських школярів перебувають за кордоном. Від початку повномасштабної війни в Україну повернулися 30 тисяч дітей шкільного віку, які були змушені виїхати за кордон. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі всеукраїнського телемарафону.

За його словами, станом на початок повномасштабного вторгнення рф в Україні нараховувалося близько 4 мільйони 200 тисяч учасників освітнього процесу. Наразі за кордоном перебувають 641 тисяча українських школярів, що на 30 тисяч менше, ніж було у травні.

Читайте також: На Львівщині буде кілька десятків 200-бальників. Олег Паска про навчання, підручники та мультитест

«Попри те, що через війну багато людей стали переселенцями всередині країни, усі діти матимуть доступ до навчання і будуть забезпечені освітніми закладами», — наголосив він.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни за кордон виїхало приблизно 10% школярів. Яка частина з них повернеться, стане відомо наприкінці серпня і залежатиме від ситуації у країні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!