«За межі міфу. Амазонки». Фоторепортаж із LvivMozArt у старому трамвайному депо

3139 0
У старому львівському трамвайному депо 22-го серпня провели модернову мистецьку подію в рамках фестивалю LvivMozArt: опера, експеримент, балет – «За межі міфу. Амазонки».
Фото: Євгеній Кравс

Фото: Євгеній Кравс

Фрагменти з композиції Моцарта, написаної до вистави «Тамос  Цар Єгипту» та вокальні номери з раритетного, недавно віднайденого твору його львівського сучасника Юзефа Ельснера «Амазонки», формують пролог до основного твору програми – уривків з опери Гауке Берхайде «Споглядання муру». Відчайдушні амазонки, визвольна боротьба, маніпуляція історичними фактами, події в сучасному Криму, кохання та міфи – все переплітається у творі, зміст якого близький Україні.

Читайте також: Pianoбог і Editors під дощем. Репортаж із фестивалю ZaxidFest 2017

Український художник Роман Михайлов переосмислив простір старого депо. Під враженням від нової опери митець створив масштабний проект – роздуми про травматичний досвід, який залишає відмітини на тілі людини та суспільстві. 

Нагадаємо, з 18 по 25 серпня у Львові триває Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt – мистецький проект, який об'єднує найкращих музикантів України та світу.

Джерело: Євгеній Кравс

фото Євгенія Кравса


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!