За місяць на кір захворіли майже дві сотні львів’ян

1738 0
Від нового року за вакцинацією до львівських лікарень звернулося понад сім тисяч львів’ян.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

За період від 2 по 30 січня 2018 року у Львові на кір захворіли 173 особи, з них 133 – діти. Про це  на апаратній нараді в ЛМР повідомила керівниця департаменту гуманітарної політики Галина Слічна.

Єдиним способом вберегтися від інфекції лікарі називають вакцинацію, проте у МОЗ опкблікували перелік протипоказань щодо щеплень. Станом на сьогодні, від нового року за вакцинацією до медичних закладів звернулися 7156 мешканців Львова. 

Читайте також: За «липові» довідки про щеплення можуть притягнути до кримінальної відповідальності

Нагадаємо, в Україні триває спалах кору. Внаслідк захворювання дев’ятьох учнів, на Сихові закрили школу на карантин, Проте, як заявив на брифінгу керівник департаменту охорони здоров’я ЛМР, потреби масово закривати львівські школи на карантин немає. Але тих, хто не має щеплення від кору, не пускатимуть на партнерські пологи.

Загалом, за даними МОЗ, в Україні від початку року на кір захворіли 2933 людини, госпіталізували 1966 осіб, із них – 1230 діти. Випадки захворювання на кір зафіксували у всіх областях України, окрім Чернігівської. 

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!