«За мужність та відвагу». Бійці 24-ої бригади імені короля Данила отримали відзнаку

12055 0
Відзнаку «За мужність та відвагу» отримали сім бригад Сухопутних військ ЗСУ.
Фото/ 24 ОМБр імені короля Данила

Фото/ 24 ОМБр імені короля Данила

До Дня піхоти Збройних Сил України президент Володимир Зеленський нагородив почесною відзнакою «За мужність та відвагу» сім бригад Сухопутних військ. Серед них – 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила. Про це йдеться у відповідному указі глави держави.

«З метою відзначення мужності та героїзму особового складу військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України, а також з нагоди Дня піхоти постановляю відзначити почесною відзнакою «За мужність та відвагу» військові частини Сухопутних військ Збройних Сил України», – йдеться в указі.

Читайте також: Королівські піхотинці з Львівщини знищили групу російських десантників

Відзнаки отримали:

  • 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила;
  • 28-ма окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу;
  • 30-та окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького;
  • 72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців;
  • 92-га окрема механізована бригада імені кошового отамана Івана Сірка;
  • 93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр»;
  • 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада.

 

Додамо, що 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила, а точніше її частини від початку російської агресії у 2014 році була залучена на багатьох напрямках війни на сході. Улітку 2014 року бійці бригади брали участь у боях за Красний Лиман, Лисичанськ, брали участь у операції із блокування російського кордону в Секторі Д. Блокуючи кордон, 11 липня 2014 року бригада зазнала втрат під час російської ракетної атаки під Зеленопіллям. У Секторі А частини бригади вели бої в Георгіївці і Лутугиному, Новосвітлівці і Хрящуватому, під Луганським аеропортом. Восени 2014 року бригада була залучена у важкі бої в районі 32-го блокпосту. З 2017 року бригада носить ім'я короля Данила – правителя Королівства Русі, видатного державного діяча і полководця Середньовіччя.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!