За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів біля 10 населених пунктів

705 0
Коротко про ситуацію на фронті.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів біля 10 населених пунктів: Стельмахівка, Червонопопівка і Серебрянське Луганської області та Верхньокам’янське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області.

Джерело: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Українська авіація завдала 16 ударів по місцях зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 6 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога. Силами протиповітряної оборони минулої доби було збито 2 ворожих гелікоптери. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили склад боєприпасів, 3 пункти управління та 3 райони зосередження живої сили противника.

Читайте також: Генштаб показав, як виглядає один з найгарячіших напрямків на фронті. Фото

Коротко по напрямках:

  • На Волинському і Поліському – без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь та російської федерації продовжують перебувати в прикордонних з Україною районах.
  • На Сіверському напрямку мінометних обстрілів зазнали населені пункти: Тимоновичі, Карповичі і Костобобрів Чернігівської області та Нововасилівка, Кіндратівка, Водолаги, Запсілля і Їздецьке на Сумщині.
  • На Слобожанському – ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли позицій ЗСУ біля населених пунктів: Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чугунівка та Дворічна Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог обстріляв із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів: Котлярівка, Крохмальне, Берестове Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Червонопопівка і Діброва Луганської області.
  • На Бахмутському та Авдіївському – противник продовжує вести штурмові дії, обстріляв з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії по наших позиціях біля 30 населених пунктів (Верхньокам’янське, Берестове, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області).
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує артилерійські обстріли позицій ЗСУ та цивільної інфраструктури вздовж правого берега річки Дніпро. Під ураження потрапили райони населених пунктів: Темирівка, Червоне, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області та Чорнобаївка, Антонівка, Херсон, Микільське, Токарівка і Милове на Херсонщині.

 

Додамо, що підтверджені ураження пункту постійної дислокації противника 18 грудня поточного року в районі населеного пункту Чаплинка Херсонської області. Інформація щодо загиблих та поранених окупантів уточнюється.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!