За минулу добу українські війська звільнили 12 населених пунктів на Херсонщині

744 0
Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що захисники продовжують ведення наступальної операції відповідно до свого плану.
Фото: wonderfulengineering.com

Фото: wonderfulengineering.com

Протягом минулої доби, 9 листопада, Збройні Сили України звільнили 12 населених пунктів поблизу Херсона. Захисники просунулися на 7 км на двох напрямках на Херсонщині. 

Джерело: головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 

«Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв км території. На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі –157 кв км», – написав Залужний. 

За його словами, на Херсонському напрямку з 1 жовтня просування українських військ в глибину оборони росіян складає до 36,5 км, загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв км, відновлено контроль над 41 населеним пунктом.

Залужний додав, що за кожним так званим «жестом доброї волі» російських окупантів стоять колосальні зусилля ЗСУ. Так само, як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсону – це результат активних дій українських воїнів. 

Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами противника. Тим самим не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі.

«Наразі ми не можемо підтвердити або спростувати інформацію про так зване виведення російських окупаційних військ з Херсону. Ми продовжуємо ведення наступальної операції відповідно до свого плану», – додав Валерій Залужний.

Нагадаємо, що українські військові 10 листопада звільнили місто Снігурівку на Миколаївщині.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!