За минулий тиждень кількість хворих на грип на Львівщині зросла на 25%

1649 0
Пік захворюваності прогнозують після різдвяних свят.
Фото умовне

Фото умовне

За минулий тиждень захворюваність на ГРВІ та грип у Львові і на Львівщині стрімко зросла, кількість хворих стало більше майже на 25%. У області занедужали понад 13 тисяч людей, 49% із них становлять діти. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко.

Загалом із початку епідсезону на Львівщині лабораторно підтвердили 821 випадок грипу: абсолютна більшість – вірус грипу А і лише кілька – грипу В. За словами епідеміологині, пік захворюваності на грип може бути після нового року та різдвяних свят. 

Читайте також: «Будуть циркулювати чотири штами грипу». Де і кому вакцинуватися у Львові

«Зараз одночасно циркулюють і коронавірус, і вірус грипу. Але за результатами швидких тестів, які роблять сімейні лікарі у поліклініках, та лабораторних досліджень, тобто ПЛР-тестів, домінувальним є вірус грипу А», – зазначила вона.

Додамо, що єдиним методом профілактики захворювання є вакцинація, яка є добровільною. В аптеках доступна чотирьохкомпонентна вакцина «Джісі Флю», яка здатна захистити усіх, хто матиме бажання провакцинуватися. Також очікують централізовану поставку від МОЗ певної кількості доз вакцини, яку скерують на ті групи населення, які мають підвищений ризик на захворюваність грипом. 

Читайте також: Хто потребує йодопрофілактики. Розмова з ендокринологинею

Нагадаємо, що що груп супроводжує гострий біль у горлі, біль голови, раптове підвищення температури, сильний і виснажливий кашель. Також може з’явитися біль в очних яблуках, ломота в тілі та суглобах. Детальніше про небезпеку вірусу читайте у матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!