За незаконне вивезення за кордон масок і антисептиків буде кримінальна відповідальність

1848 0
Таке рішення сьогодні ухвалив уряд.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

Сьогодні, 25 березня, уряд схвалив внесення змін до Кримінального кодексу України, що передбачають посилення відповідальності за незаконний експорт товарів протиепідемічного призначення. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Читайте також: Тримай дистанцію. Чи повинні чиновники вдягати захисні маски під час нарад

Так, Кримінальний кодекс доповнено статтею 2012 щодо переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню. Перелік товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню, визначається Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до змін, на порушників чекатиме штрафу розмірі від 8-ми до 20-ти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 136 тис. до 340 тис. грн) або позбавлення волі на строк до трьох років за незаконний експорт таких товарів у значних розмірах (якщо їх вартість у 200 і більше разів перевищуватиме неоподатковуваний мінімум, тобто становить понад 3,4 тис. грн).

Читайте також: У Львові 5 підприємств шитимуть маски та захисні костюми

Каратимуться штрафом від 20-ти до 25-ти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 тис. грн до 425 тис. грн) або позбавленням волі на термін від 3-х до 6-ти років особи, які вчинять порушення повторно, групи осіб за попередньою змовою, службові особи з використанням службового становища, раніше судимі за злочин, передбачений статтею 2012. Таке ж покарання отримають особи за переміщення товарів у великому розмірі, вартість яких у 800 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян (понад 13,6 тис. грн).

Таким чином, сподівається уряд, не буде дефіциту товарів протиепідемічного призначення на внутрішньому ринку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!