За незаконну вирубку ялинок на Львівщині наклали штрафів на 60 тисяч гривень

1018 0
Штраф за незаконно зрубану новорічну ялинку стартує від 519 грн.
фото: today.com

фото: today.com

Упродовж новорічно-різдвяних свят в Львівській області продали 5 100 ялинок із державних лісгоспів. Під час рейдів лісівники та правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності 48 осіб, загальна сума штрафів становить 60 тисяч гривень. Про це повідомив керівник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

«В охороні хвойних насаджень брали участь 60 рейдових бригад, до складу яких входили 153 працівники державної лісової охорони, 52 – з поліції та 5 працівників Держекоінспекції. Загалом ялинкова кампанія на Львівщині пройшла організовано. Нам вдалось запобігти фактам масового незаконного вирубування новорічних ялинок», – каже він.

Читайте також: Головну ялинку Львова одягнули у півторакілометрову світлову ілюмінацію. Фото. Оновлено

За його словами, штраф за незаконно зрубану новорічну ялинку становить від 519 грн (Постанова КМУ від 23.07.2008 №665) та адміністративний штраф від 510 грн (стаття 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Нагадаємо, 20 та 27 січня з ранку і до 14:00 львів’яни можуть винести свої ялинки і поскладати біля сміттєвих баків. У ці дні їх забиратимуть авто ЛКП на утилізацію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!