У закладах культури стане обов’язковим протидимний захист

1504 0
Це підвищить безпеку людей і дозволить мінімізувати можливість виникнення аварійних ситуацій.
ілюстративне фото: Facebook/Docudays UA

ілюстративне фото: Facebook/Docudays UA

Мінрегіонбуд у нових державних будівельних нормах пропонує обов’язково облаштовувати заклади культури не лише протипожежним, а й протидимним захистом. Над розробкою ДБН працює ПАТ КиївЗНДІЕП. Про це повідомив заступник керівника Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе у Facebook.

«Небезпеку для людини становить не тільки і не стільки сам вогонь, а дим, який є одним з основних факторів пожежі. Тому в новому ДБН щодо закладів культури серед іншого пропонуємо обов’язково облаштовувати автоматичні системи протидимного захисту. Сьогодні у чинних ДБН прописана обов’язковість влаштування лише систем протипожежного захисту», – каже Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Нові ДБН про безбар'єрний простір запрацюють із 1 квітня

Також у Мінрегіонбуді планують вдосконалити розрахунки щодо допустимого часу евакуації людей із ТРЦ та інші зміни.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Інфографіка: Лев Парцхаладзе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!