За одного пацієнта держава платитиме лікарю 210 грн/рік: що це означає

6144 0
Одним з елементів запровадження страхової медицини в Україні стане встановлення тарифу на надання сімейним лікарем, якого людина обиратиме сама, медичної послуги. В середньому цей тариф становитиме 210 гривень на одну людину в рік. Очільниця МОЗ Уляна Супрун пояснила, як це виглядатиме на практиці.
фото: zmi.ck.ua

фото: zmi.ck.ua

Пацієнт обирає лікаря, а за медичні послуги платить держава. 210 грн – це державний тариф, який передбачає річне обслуговування одного пацієнта. Такий тариф дозволяє забезпечити лікаря фінансово та стимулювати догляд за всіма пацієнтами, з якими укладено договір.

«Слід підкреслити, що це не накопичувальна система, – зазначила Уляна Супрун у відповідях для «Української правди». – Пацієнтові не слід боятися, що ця сума в 210 грн може вичерпатися під час першого ж візиту і надалі доведеться платити. За послуги, що входять до гарантованого пакету, ніяких додаткових коштів не потрібно. Це страхова система. Громадяни вносять внески до загального оподаткування відповідно до можливостей, а медичну допомогу отримуватимуть відповідно до потреб».

Читайте також: Найміть собі лікаря. Українців очікує кардинальна реформа медицини

Очільниця МОЗу додала, що упродовж січня міністерство затвердить стандарт, де буде чітко прописано, що входить до стандарту допомоги, який забезпечується державними тарифами. Інформація буде доступна в інтернеті. Кожен пацієнт зможе ознайомитися самостійно, або йому розповість лікар.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!