За один день у Львові вакцинували від кору майже тисячу дітей

2704 0
У міській раді наголошують, що вакцинація – єдиний дієвий спосіб профілактики хвороби.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

З 15 по 17 січня у Львові щеплення від кору зробили 2 062 дітям. Зокрема, 15 січня вакцинували 382 дитини, 16 січня – 704 дитини, а 17 січня – 982 дитини. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на управління охорони здоров’я.

«Науковці говорять, що єдиним засобом, який може зупинити епідеміологічний процес, є вакцинація. Якщо у вашої дитини одна вакцинація, треба звернутись і пройти другу вакцинацію. Якщо дитина не була щеплена, треба звернутись, пройти перше щеплення, і через місяць пройти друге щеплення. Якщо ваша дитина не щеплена і перехворіла, то вакцинацію можна не робити, бо імунітет вже виробився», – говорить начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Читайте також: Чи можна вберегтися від кору і що робити, коли хвороба таки прийшла

Батьки, які впродовж тижня не мали змоги звернутись до лікаря і вакцинувати дитину, можуть це зробити в цю суботу, 20 січня, прийшовши з дітками в поліклініку – кабінети щеплень працюватимуть в суботу з 9.00 до 15.00 год.

За інформацією Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на ранок сьогодні у Львові  зареєстровано 79 захворілих на кір, з них 58 – діти.

Нагадаємо, у вівторок, 16 січня, міська комісія комісія ТЕБ і НС запропонувала вжити заходи, які дозволять локалізувати спалах кору у Львові, проте призупиняти навчання у школах та садочках не будуть.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!