Політична реклама

За один тиждень свинина в Україні подорожчала на 11%

1271 0
За минулий тиждень на оптових ринках України свинина подорожчала на 11% (або на 5 гривень: до 50 гривень за кілограм). Про це заявила виконавчий директор асоціації "Клуб аграрного бізнесу" Єлизавета Святківська, повідомили в прес-службі новин Аграрного бізнесу.

"Бензин уже два тижні продають на 10-15 копійок дорожче. Фуражне зерно подорожчало на 100 гривень - до 1850 гривень, а з нього роблять комбікорм для худоби", - пояснила вона.

При цьому вона зазначила, що в 2011 році чисельність свиней у селян зменшилася приблизно на 100 тис. одиниць.

"Їх у господарстві невигідно тримати, бо м'ясокомбінати закуповують більше птиці та телятини. Думаю, через тиждень свинина на ринках подорожчає десь на 7 гривень, в супермаркетах - на 5. Буде коштувати, як мінімум, 55 гривень за кілограм", - прогнозує Святківська.

Як відомо, за місяць Україні буде святкувати Великдень, коли ціни на продукти, а особливо м'ясо (після поста), традиційно зростають.

Джерело: GolosUA.com, переклад Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!