За оптимістичним сценарієм Covid-вакцина може з’явитися взимку

1325 0
Нині у світі реалізовується близько 300 проєктів зі створення вакцини.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Навіть за найбільш оптимістичним прогнозом робота над створенням вакцини від коронавірусу може бути завершена в середині зими 2021 року. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на генерального директора французького державного науково-дослідного інституту у галузі біомедицини Inserm Жиля Блоша.

«За найкращими, оптимістичними сценаріями, вакцину можна отримати на середину зими. Також є підстави вважати, якщо це не станеться на середину зими, тоді можна очікувати (створення вакцини – ред.) упродовж року або двох», – каже він.

Читайте також: Що ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

Він відзначив надзвичайну мобілізацію у світовому науковому середовищі і промисловій галузі у питанні створення вакцини проти коронавірусної хвороби.

За словами Блоша, нині у світі реалізовують близько 300 проєктів зі створення вакцини. Багато з них вже вийшли на третій етап випробувань вакцини на людях, щоб дослідити ефективність і безпеку.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!