За останні 1,5 місяці на Львівщині зменшилась захворюваність на кір

1751 0
Раніше Львівська область була лідером по захворюваності в Україні.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

З 1 лютого до 13 березня захворюваність на кір у Львівській області зменшилася на 60%. Про це в.о. мінстрки охорони здоров’я повідомила на своїй сторінці Facebook.

Завдяки тому, що кабінети щеплень у медзакладах почали працювати в додаткові години, а вакцина стала доступною в тимчасових кабінетах щеплень у школах, в регіоні помітні перші результати:

  • З 1 лютого до 13 березня було вакциновано 25 737 дітей, віком від 6 до 18 років. Без посилених заходів таку кількість дітей вакцинували б протягом 5-6 місяців;
  • За останні 1,5 місяців захворюваність на кір знизилася на 60%. Рівень захворюваності в регіоні продовжує падати кожного тижня на 10-15%.  
  • Вдалося оцінити ризики поширення кору в різних районах та навіть школах області.

 

Читайте також: Львівська «швидка» розпочала італійський страйк

Уляна Супрун також зазначила, що до спецоперації по боротьбі з кором, Львівщина була лідером по рівню захворюваності в країні. Рівень вакцинації в регіоні також посідав останнє місце в країні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!